Urodziny
Jubileusz urodzin to doskonała okazja do zorganizowania uroczystego obiadu czy też zabawy do białego rana w gronie rodziny i najbliższych przyjaciól.
Restauracja Janówka ma zaszczyć zaprosić Ciebie i Twoich Gości na Twoją własną uroczystość,
która może odbyć się w jednej z pięknie udekorowanych specjalnie na tą okazję sal.
Menu ustalane indywidualnie według potrzeb klienta na umówionym spotkaniu
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci w wieku 3 do 8 lat 1/2 Ceny
Zupa
Tradycyjny rosół z 3 mięs podany z makaronem i
pierożkiem Janowickim
OBIAD
Trzy rodzaje mięsa po 2 kawałka na osobę do wyboru
Wołowina
Rolada wołowa, sos pieczeniowy
Bitki wołowe w sosie pieczeniowym
Policzek wołowy, sos pieczeniowy
Żeberko wołowe podwędzane, sos bbq
Wieprzowina
Kotlet schabowy tradycyjny
Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
Schab zapiekany z boczkiem i pomidorem
Rolada schabowa z szynką i serem
Rolada schabowa z pieczarkami i serem
Rolada schabowa ze szpinakiem
Drób
Filet z kurczaka panierowany
Filet z kurczaka w płatka kukurydzianych
De volaille z masłem i pietruszką
Rolada po włosku (filet z kurczaka, pomidor, ser lazur, boczek)
Rolada z kurczaka z szynką i serem
Rolada z kurczaka ze szpinakiem
Udko z kurczaka pieczone
Kaczka pieczona cała ( cięta na 4 porcje )
DODATKI SKROBI
trzy rodzaje do wyboru
Kluski śląskie + sos pieczeniowy
Ziemniaki puree śmietankowe
Ziemniaki opiekane
lub frytki
SURÓWKI
trzy rodzaje do wyboru
Surówka z czerwonej kapusta
Surówka z białej kapusty tradycyjna
Surówka z białej kapusty i papryki gazowana
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka wiosenna (sałat lodowa, masłowa, biała, ogórek)
Marchewka z ananasem
Marchewka z selerem
Marchewka z jabłkiem
Buraczki tradycyjne
Buraczki z chrzanem
Mizeria
ZIMNA PŁYTA
Sałatki trzy rodzaje do wyboru
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Sałatka z seler, szynka konserwowa, fasola konserwowa
Sałatka grecka (mix świeżych warzyw, oliwki, ser feta)
Sałatka z kurczaka gyros na ostro
Sałatka z kurczaka łagodna
Sałatka brokułowa
Sałatka z melonem, mozzarellą i pomidorami cherry
Sałatka z makaronu (szynka, ogórek, papryka, cebula)
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Kurczak w galarecie (tymbalik)
Pasztety mięsne (własny wyrób)
Półmisek wędlin (różne)
Półmisek serów (różne)
Śledzie w śmietanie
Paszteciki z pieczarkami i mozzarellą w cieście
Tortille mięsne i warzywne
DESER
jeden rodzaj do wyboru
Lody z malinami (trzy gałki, mus malinowy)
Panacotta z musem truskawkowym
Sernik wiedeński, sos czekoladowy
I i II KOLACJA
jedno danie do wyboru na kolację
Żeberko wołowe podwędzane podane
z pieczonymi warzywami
Polędwiczka wieprzowa podana z gratin
ziemniaczanym i surówką
Szaszłyk z karczku podany z ziemniakami opiekanymi
i kapustą zasmażaną
Pałki z kurczaka z ryżem po tajsku
Kaczka pieczona z pomarańczą, podana z kluska śląski i
czerwoną kapustą
Filet z kurczaka grillowany podany z
placuszkami z cukinii, sosem curry i surówką
Duszny filet z kurczaka podany z puree
z suszonych pomidorów
Rolada wieprzowa nadziewana kurkami z sosem
własnym podana z kluskami śląskimi i surówką
Bogracz
Gulasz
Be ef Stroganow
Żurek staropolski z puree ziemniaczanym
NAPOJE W ZESTAWIE BEZ LIMITU
Kawa, herbata,
Woda w dzbanach
Sok jabłkowy, pomarańczowy w dzbanach,