ZAMÓW ZADZWOŃ LUB WYŚLIJ SMS: 501 727 405, 693 222 250,

KORYTO NIEDZIELNE; 5-6 lub 10-12 osób

 

. Kotlet de volaille 2 lub 4 szt.

. Schab z pieczarkami i serem 2 lub 4 szt.

. Rolada wieprzowa nadziewana boczkiem i cebulką  2 lub 4 szt.

. Rolada wołowa tradycyjna 2 lub 4 szt.

. Duszony policzek wołowy 2 lub 4 szt.

. Szaszłyki drobiowe na szpadzie 2 lub 4 szt.

. Sos pieczeniowy ciemny 150 lub 300 ml

. Kluski śląskie 30 lub 60 szt.

. Ziemniaki puree śmietankowe 1000 lub 2000g

. Kapusta zasmażana (specjał szefa kuchni) 

   500 lub 1000g

. Kapusta czerwona (modra gotowana) 300 lub 600g

. Surówka colesław z chrzanem 300 lub 600g

 

PIEROGI DO WYBORU:

1. Pierogi czarne z krupniokiem 5 lub 10 szt.

2. Pierogi z wołowiną 5 lub 10 szt.

3. Pierogi z mozzarellą i czarnuszką 5 lub 10 szt.

4. Pierogi góralskie z bryndzą i boczkiem 5 lub 10szt

5. Pierogi farszem bolognese 5 lub 10 szt.

6. Pierogi tradycyjne z mięsem 5 lub 10 szt.

7. Pierogi z białą kiełbasą 5 lub 10 szt.

 

Cena: 200 lub 380 zł

KORYTO TRADYCYJNE 5-6 lub 10-12 osób

 

. Kotlet de volaille 2 lub 4 szt.

. Schab z pieczarkami i serem 2 lub 4 szt.

. Polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym  2 lub 4 szt.

. Tradycyjna rolada wołowa 2 lub 4 szt.

. Szaszłyki drobiowe na szpadzie 2 lub 4 szt.

. Filet z kurczaka w panierce panko 2 lub 4 szt.

. Sos pieczeniowy 150 lub 300 ml

. Sos cacyki 150 lub 300ml

. Kluski śląskie 30 lub 60 szt.

. Ziemniaki opiekane z sosem cacyki 500 lub 1000g

. Kapusta zasmażana (specjał szefa kuchni) 

  500 lub 1000g

. Kapusta czerwona (modra gotowana) 300 lub 600g

. Surówka colesław z chrzanem 300 lub 600g

 

PIEROGI DO WYBORU:

1. Pierogi czarne z krupniokiem 5 lub 10 szt.

2. Pierogi z wołowiną 5 lub 10 szt.

3. Pierogi z mozzarellą i czarnuszką 5 lub 10 szt.

4. Pierogi góralskie z bryndzą i boczkiem 5 lub 10szt.

5. Pierogi farszem bolognese 5 lub 10 szt.

6. Pierogi tradycyjne z mięsem 5 lub 10 szt.

7. Pierogi z białą kiełbasą 5 lub 10 szt.

 

Cena zestawu: 200 lub 380 zł

KORYTO MIEJSKIE 5-6 lub 10-12 osób

 

. Kotlet de volaille 2 lub 4 szt.

. Tradycyjny kotlet schabowy moczony w mleku 

   2 lub 4 szt.

. Rolada wieprzowa nadziewana boczkiem i cebulką

   2 lub 4 szt.

. Rolada drobiowa po włosku z serem pleśniowym 

  2 lub 4 szt.

. Pierś z kurczaka w panierce panko 2 lub 4 szt.

. Kaczka pieczona (cała cięta) 2 lub 4 szt.

. Sos pieczeniowy 150 lub 300 ml.

. Sos cacyki 150 lub 300ml.

. Ziemniaki puree śmietankowe 1000 lub 2000g

. Ziemniaki opiekane z sosem cacyki 500 lub 1000g

. Kapusta zasmażana (specjał Szefa kuchni)

   500 lub 1000g

. Surówka z marchewki i jabłka 300 lub 600g

. Surówka colesław z chrzanem 300 lub 600g

 

PIEROGI DO WYBORU:

1. Pierogi czarne z krupniokiem 5 lub 10 szt.

2. Pierogi z wołowiną 5 lub 10 szt.

3. Pierogi z mozzarellą i czarnuszką 5 lub 10 szt.

4. Pierogi góralskie z bryndzą i boczkiem 5 lub 10 szt

5. Pierogi farszem bolognese 5 lub 10 szt.

6. Pierogi tradycyjne z mięsem 5 lub 10 szt.

7. Pierogi z białą kiełbasą 5 lub 10 szt.

 

Cena zestawu: 200 lub 380 zł

KORYTO GÓRALSKIE 5-6 lub 10-12 osób

 

(Do koryta jest możliwość zamówienia specjału

Szefa kuchni - kwaśnicy na jagnięcinie

5-6 osób 60 zł. 10-12 osób 120 zł.)

. Schab nadziewany oscypkiem i boczkiem

   2 lub 4 szt

. Szyszka góralska z bryndzą 2 lub 4 szt.

. Golonka pieczone w piwie 2 lub 4 szt.

. Szaszłyki grillowane z karczku na szpadzie 2 lub 4 szt.

. Cycek Maryny nadziewany buncem i żurawiną 2 lub 4 szt.

. Polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym 

  2 lub 4 szt.

. Sos pieczeniowy 150 lub 300ml.

. Sos borowikowy 150 lub 300ml

. Sos cacyki 150 lub 300ml

. Ziemniaki opiekane z sosem cacyki 500 lub 1000g

. Ziemniaki puree śmietankowe 1000 lub 2000g

. Kapusta zasmażana (specjał szefa kuchni)

   500 lub 1000g

. Surówka grillowa z kapusty pekińskiej

   300 lub 600g

. Buraczki z chrzanem 300 lub 600g

 

PIEROGI DO WYBORU:

1. Pierogi czarne z krupniokiem 5 lub 10 szt.

2. Pierogi z wołowiną 5 lub 10 szt.

3. Pierogi z mozzarellą i czarnuszką 5 lub 10 szt.

4. Pierogi góralskie z bryndzą i boczkiem 5 lub 10 szt

5. Pierogi farszem bolognese 5 lub 10 szt.

6. Pierogi tradycyjne z mięsem 5 lub 10 szt.

7. Pierogi z białą kiełbasą 5 lub 10 szt.

 

Cena zestawu: 240 lub 460 zł

 

KORYTO SZEFA KUCHNI 5-6 lub 10-12 osób

 

. Schab zawijany z oscypkiem 2 lub 4 szt

. Rolada wołowa tradycyjna 2 lub 4 szt

. Gołąbki z jelenia 2 lub 4 szt

. Golonka pieczona w piwie 2 lub 4 szt.

. Policzki wołowe 2 lub 4 szt.

. Kaczka pieczona (cała cięta) 2 lub 4 szt

. Sos pieczeniowy 150 lub 300ml.

. Sos borowikowy  150 lub 300ml

. Sos cacyki 150 lub 300ml

. Kluska śląska 30 lub 60 szt

. Ziemniaki puree śmietankowe 1000 lub 2000g

. Ziemniaki opiekane z sosem cacyki 500 lub 1000g

. Kapusta zasmażana(specjał szefa kuchni) 

   500 lub 1000g

. Buraczki z chrzanem 300 lub 600g

. Surówka colesław 300 lub 600g

 

PIEROGI DO WYBORU:

1. Pierogi czarne z krupniokiem 5 lub 10 szt.

2. Pierogi z wołowiną 5 lub 10 szt.

3. Pierogi z mozzarellą i czarnuszką 5 lub 10 szt.

4. Pierogi góralskie z bryndzą i boczkiem 5 lub 10 szt

5. Pierogi farszem bolognese 5 lub 10 szt.

6. Pierogi tradycyjne z mięsem 5 lub 10 szt.

7. Pierogi z białą kiełbasą 5 lub 10 szt.

 

Cena zestawu: 230 lub 440 zł

KORYTO DROBIOWE 5-6 lub 10-12 osób

 

. Kotlet de volaille 2 lub 4 szt.

. Golonka z indyka pieczona z warzywami 2 lub 4 szt.

. Skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ 10 lub 20 szt.

. Rolada po włosku z serem lazur 2 lub 4 szt.

. Pierś z kurczaka w panierce panko 2 lub 4 szt.

. Szaszłyki drobiowe nadziane na szpadzie 2 lub 4

. Sos cacyki 150 lub 300ml

. Ziemniaki opiekane z sosem cacyki 500 lub 1000g

. Ziemniaki puree śmietankowe 1000 lub 2000g

. Kapusta zasmażana (specjał szefa kuchni)

  500 lub 1000g

. Surówka z marchewki z jabłkiem 300 lub 600g

. Surówka colesław z chrzanem 300lub 600g

 

 

PIEROGI DO WYBORU:

1. Pierogi czarne z krupniokiem 5 lub 10 szt.

2. Pierogi z wołowiną 5 lub 10 szt.

3. Pierogi z mozzarellą i czarnuszką 5 lub 10 szt.

4. Pierogi góralskie z bryndzą i boczkiem 5 lub 10 szt

5. Pierogi farszem bolognese 5 lub 10 szt.

6. Pierogi tradycyjne z mięsem 5 lub 10 szt.

7. Pierogi z białą kiełbasą 5 lub 10 szt.

 

Cena zestawu: 190 lub 360 zł

 

 

Przedstawiamy także przykładowe zestawy cateringowe

Zestaw I

 

Kotlet schabowy 7 szt.

Kotlet Devolaille 7 szt.

Filet z kurczaka panierowany 7 szt.

Ziemniaki gniecione 2000 g

Ziemniaki opiekane 1000 g

Kapusta zasmażana 1000 g

Surówka z białej kapusty 800 g

Pierogi z czarnuszką 10 szt.

 

Cena zestawu 270,00 zł

Zestaw II

 

Kotlet schabowy 7 szt.

Karczek w sosie pieczeniowym 7 szt.

Udko z kurczaka pieczone 7 szt.

Ziemniaki gniecione 2000 g

Ziemniaki opiekane 2000 g

Kapusta zasmażana 1000 g

Buraczki z chrzanem 600 g

Pierogi z mięsem 10 szt.

 

Cena zestawu: 270,00 zł

Zestaw III

 

Rolada wołowa 8 szt.

Kotlet Devolaille 8 szt.

Kaczka pieczona (cała – cięta) 4 porcje.

Sos pieczeniowy 300 g

Kluski śląskie 60 szt.

Ziemniaki gniecione 2000 g

Kapusta czerwona 600 g

Surówka Colesław 800 g

Pierogi kebab z gyrosem 8 szt.

 

Cena zestawu: 350,00 zł