Dania główne
Restauracja czynna:
Poniedziałek - Piątek 12.00 - 15.00
Sobota - Niedziela 12.00 - 18.00
DRÓB
Układany filet z kurczaka w sosie bazyliowym
podany z purre z suszonych pomidorów
26,00 zł
De Volaille z ziemniaczkami i surówką
29,00 zł
Specjał szefa kuchni:
Kaczka staropolska pieczona w czerwonym winie
z pomarańczami podana z kluskami śląskimi i czerwoną kapustką
39,00 zł
WIEPRZOWINA
Specjał szefa kuchni:
Kotlet schabowy moczony w mleku podany
z ziemniakami i surówką
26,00 zł
Golonko w piwie pieczone podane z puree
chrzanowo śmietankowym
40,00 zł
Karczek grillowany
podana z ziemniakmi opiekanymi i kapustą zasmażaną
28,00 zł
WOŁOWINA
Placki ziemniaczane z policzkiem wołowym
podane z kwaśną śmietanką
35,00 zł
Policzek wołowy, podany z puree chrzanowym, sosem
demi glace wołowym i buraczkami mini
30,00 zł
Żeberko wołowe podwędzane - wolno gotowane, podane
z ziemniakami i warzywami pieczonymi z sosem bbq
35,00 zł
Stek z polędwicy wołowej podany z sosem pieprzowym,
sosem demi glace wołowym z gratin ziemniaczanym
i buraczkami mini
72,00 zł
Specjał szefa kuchni:
Królewska rolada wołowa z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną
38,00 zł
JAGNIĘCINA
Wykwintny udziec jagnięcy podany na gratin
ziemniaczano - grzybowym z sosem miętowym
42,00 zł