Restauracja czynna:

Poniedziałek - Piątek 12.00 - 15.00

Sobota - Niedziela 12.00 - 18.00 

 

DRÓB


 

Układany filet z kurczaka w sosie bazyliowym

podany z purre z suszonych pomidorów

26,00 zł


De Volaille z ziemniaczkami i surówką

29,00 zł


Specjał szefa kuchni:

Kaczka staropolska pieczona w czerwonym winie

z pomarańczami podana z kluskami śląskimi i czerwoną kapustką

39,00 zł


 

WIEPRZOWINA


Specjał szefa kuchni:

Kotlet schabowy moczony w mleku podany

z ziemniakami i surówką

26,00 zł


Golonko w piwie pieczone podane z puree

chrzanowo śmietankowym

40,00 zł


Karczek grillowany

podana z ziemniakmi opiekanymi i kapustą zasmażaną

28,00 zł


 

WOŁOWINA

 

Placki ziemniaczane z policzkiem wołowym

podane z kwaśną śmietanką

35,00 zł


Policzek wołowy, podany z puree chrzanowym, sosem

demi glace wołowym i buraczkami mini

30,00 zł


Żeberko wołowe podwędzane - wolno gotowane, podane

z ziemniakami i warzywami pieczonymi z sosem bbq

35,00 zł


Stek z polędwicy wołowej podany z sosem pieprzowym,

sosem demi glace wołowym z gratin ziemniaczanym

i buraczkami mini

72,00 zł
 

Specjał szefa kuchni:

Królewska rolada wołowa z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną

38,00 zł

 

JAGNIĘCINA

 

Wykwintny udziec jagnięcy podany na gratin

ziemniaczano - grzybowym z sosem miętowym

42,00 zł