DRÓB

 

Układany filet z kurczaka w sosie bazyliowym

podany z purre z suszonych pomidorów - 24,00 zł

 

Devolaile z ziemniaczkami i wiejska mizerią - 29,00 zł

 

Specjał szefa kuchni:

Kaczka staropolska w czerwonym winie

z pomarańczami kluskami śląskimi i czerwoną kapustką - 32,00 zł

 

WIEPRZOWINA

 

Specjał szefa kuchni:

Kotlet schobowy ze wsi od baby z ziemniakami i surówką - 24,00 zł

(przysmak i unikalna wiejska receptura)

 

Golonko w piwie moczone nadziane kapuchą i grzybami

z chrzanowo śmietankowym purre - 32,00 zł

 

Polędwiczka wieprzowa z gratin ziemniaczanym oraz sosem gorgonzola - 35,00 zł

 

WOŁOWINA

 

Placki ziemniaczane z policzkiem wołowym i kwaśną śmietanką - 28,00 zł

 

 

Specjał szefa kuchni:

Królewska rolada wołowa z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną podana - 32,00 zł

(wyjątkowa receptura)