MENU NIEDZIELNE
Restauracja czynna:
Niedziela 10.00 - 16.00
ZUPY
Rosół z trzech mięs z domowym makaronem i
pierożkiem Janowickim
(serwowany tylko w niedzielę)
16,00 zł
Krem pomidorowo paprykowym
15,00 zł
DRÓB
Układany filet z kurczaka w sosie bazyliowym
podany z puree z suszonych pomidorów
30,00 zł
De Volaille z ziemniaczkami i surówką
32,00 zł
Specjał szefa kuchni:
Kaczka staropolska pieczona w czerwonym winie
z pomarańczami podana z kluskami śląskimi i czerwoną kapustką
48,00 zł
WIEPRZOWINA
Specjał szefa kuchni:
Kotlet schabowy moczony w mleku podany
z ziemniakami i surówką
30,00 zł
Żeberka wieprzowe podane z puree
ziemniaczanym i kapustą zasmażaną
38,00 zł
Golonko w piwie pieczone podane z puree
chrzanowo śmietankowym
40,00 zł
Schab po góralsku z oscypkiem
podany z puree ziemniaczanym z bryndzą,
kapusta zasmażaną lub surówką
36,00 zł
WOŁOWINA
Placki ziemniaczane z policzkiem wołowym
podane z kwaśną śmietanką
45,00 zł
Policzek wołowy, podany z puree chrzanowym, sosem
demi glace wołowym i buraczkami
45,00 zł
Królewska rolada wołowa
z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną
48,00 zł
RYBY
Sandacz z Goczałkowic podany z ziemniakami z pieca
i lekkimi warzywami z pary
49,00 zł
Sałatka z krewetkami i sosem mango
38,00 zł
Specjał szefa kuchni:
Halibut na szpinaku z ziemniaczkami z ogniska
55,00 zł
PIEROGI
(10 szt na Twoim talerzu)
Pierogi ruskie
22,00 zł
Pierogi z kapustą i grzybami
22,00 zł
Pierogi tradycyjne z mięsem
22,00 zł
Pierogi Góralskie z bryndzą i swojskim boczkiem
22,00 zł
MAKARONY
Spaghetti Bolognese
29,00 zł
Penne carbonara z boczkiem
32,00 zł
WEGE
Warzywne placuszki w sosie curry
28,00 zł
Sałatka grecka
28,00 zł
Sałatka caprese
20,00 zł
DLA DZIECI
Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówka
28,00 zł
Naleśniki z nutellą 3 szt
24,00 zł
Naleśniki z serkiem 3 szt
24,00 zł
Naleśniki z dżemem 3 szt
21,00 zł
DESERY
Puchar lodowy
(3 gałki lodów, owoce sezonowe, sos do wyboru)
22, 00 zł
Panna Cotta z musem malinowym
15,00 zł